tirsdag 6. august 2013

Jack Waitz ufarliggjør MARATON!


Jack Waitz deler av sin kunnskap til alle spente FemiRoma tilhørereJack Waitz har tatt eget initiativ til å kommunisere og dele sin kunnskap med vårt kvinnenettverk FemiRoma noe vi er veldig stolte over:-). Han roser gruppen opp i skyene og syntes vi har all grunn til å være stolte av oss selv. "Dette kommer dere alle sammen til å ha mye glede av i årene fremover, og dette er måten å få med seg mange damer på". Ved å ufarliggjøre løping på lange distanser, og ha et uformelt inspirerende nettverk og snakke med, sprer dere trygghet og løpeglede til mange" mener han. Han sa videre:" Jeg syntes dette er så morsomt at jeg skal følge med på dere i tiden frem mot målet". Jack fortalte litt om Grethe's historie blant annet om hennes første maraton i New York. "Tiden 2,32,30 forandret vårt liv - Grethe satte ny rekord og vant New York maraton. Jack og Grethe hadde en deilig biffmiddag med rødvin dagen før maraton og en deltager dristet seg til å spørre om hun virkelig skulle løpe maraton dagen etter. Det er jo ikke vanlig å spise tung mat og drikke vin før man skal prestere i et maraton mente han. Grethe kom sent til start og fikk et nummer som var håndskrevet 1167. Da hun passerte målstreken ropte speaker forbauset "Who is number 1167??" Pressen måtte få tak i henne. Hun skulle jo på amerikansk TV - Good morning America show! Grethe takket nei til intervju på tv for hun skulle jo hjem til Norge :-) Vel,  de fikk henne til stille opp. Jeg hørte på nyhetene i dag at Gethe Waitz får oppkalt en gate etter seg og det syntes jeg er helt fantastisk - GRETHE WAITZ PLASS!

Jack kommer med tips og gode råd til oss:

Maraton er ikke farlig! Det krever litt innsats psykisk og fysisk og viljen sitter som kjent i hodet.
Det er viktig å holde seg frisk og skadefri. Det er selvfølgelig slitsomt og heller ingen dans på roser, men ALLE som vil kan klare dette.

Gjør hjemmeleksa slik at dere får lyst til å gjøre dette igjen. En blanding av å jogge/gå gjennom ditt første maraton er lurt. Start med å jogge rolig 8 km, gå 1 minutt - løp 1500 meter - gå 1 minutt osv. gjennom hele løpet. Da sliter du deg ikke ut og sparer på kreftene.

Det er viktig at dette ikke skal dominere livet deres. Kos dere med et glass vin og gjør ting dere vanligvis hygger dere med, men selvfølgelig alt med måte :-)

Planlegging er viktig. Det er veskestasjoner langs hele løpet, Vibeke sjekker hvilken leverandør som leverer drikke til løperne - vi informerer om dette senere. Husk å drikke på hver veskestasjon, det er VIKTIG! Test ut gel typer/barer som dere kan klistre til kroppen for å få i dere næring underveis.

Det er toaletter langs hele løypa så dette blir ikke noe problem!

Det viktigste i forberedelse er å løpe langt noen ganger. Kroppen lærer seg å bruke ressursene.
Tren kroppen til å være ute lenge. Det er derfor fint å bli med på alle langturene som arrangeres gjennom FemiRoma facebook siden.

Ikke tren altfor hardt. Når du er ferdig med en treningsøkt skal du kunne si til deg selv at du kunne trent enda mer, men da øker du bare litt neste gang.

Tren 3 ganger pr. uke med 1 intervalltrening, dette bygger opp utholdenhet. Hver økt bør vare en time. Jack anbefaler styrketrening og løping i motbakker.

Legg inn en langtur 3 uker før maratonstart!

Til slutt sier Jack nok en gang: Dette skal være GØY - lev mest mulig normalt - 

DET VIKTIGSTE ER Å FULLFØRE!

Tusen takk for ditt engasjement og din tid Jack Waitz - Vi setter stor pris på at du deler din erfaring og kompetanse med alle oss FemiRoma kvinner! :-)


En stor takk til vår sponsor Per Sletholt som tar i mot bestillinger på utstyr på nr:
90 77 95 36
 Jack Waitz og Per Sletholt som er vår sponsor.


Vi er så heldige å få være hos SPISbyBjorung på Grünerløkka når FemiRoma skal ha sine samlinger - TUSEN TAKK  til Odd Gunnar Bjørung. Vi var tilsammen ca. 40 kvinner og stemningen var meget god! Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar