fredag 2. august 2013

Wenke Jobotn fra Hitra i sør-Trøndelag - 49 år

Mitt navn er Wenke Jobotn og jeg er snart 49 år. Jeg er gift med verdens snilleste Arnold og sammen har vi 2 barn og vi er besteforeldre til verdens fineste Nora på 1 år. Jeg er ansatt som personalsjef i Lerøy Midnor AS på Hitra i Sør-Trøndelag og det er en jobb jeg trives veldig godt med. Det er en hektisk, men morsom hverdag.

Jeg er en sosial og aktiv dame, men jogging/løping er ikke noe jeg har gjort siden jeg var i 20 årene. Jeg har i flere år slitt med en rygg og ble tilbudt operasjon. Det takket jeg nei til og bestemte meg for å leve med de smertene ryggen medførte. I mars for 3 år siden bestemte jeg for å starte et nytt og bedre liv. Ryggen var bra igjen og jeg startet med å endre kostholdet og trente 3 ganger i uken med rask gange/1 time pr gang. I tillegg bestemte jeg meg for å ikke spise sjokolade etc og det har jeg holdt J Jeg gikk ned 14 kilo på 8 måneder og vekten har vært stabil siden og jeg trener fortsatt  3 ganger i uken (rask gange). Trening gir energi!

Min livsendring har påvirket flere rundt meg positivt og det har resultert i at flere kvinner har startet med trening og har fokus på kosthold. Morsomt J

Hvordan fattet jeg interesse for FemiRoma 2014?
Min mann og jeg var på vår hytte på fjellet og begge var forkjølet og hadde feber og sofaen var god denne helgen. Vi lå i hver vår ende og leste avisene. I Adresseavisen leste jeg reportasjen om dere og tente straks på ideen deres om å løpe maraton. Jeg sendte en sms til en venninne som har løpt maraton i København om at dette måtte være noe for oss. Hun svarte straks: «Æ e me. Ein du?» Jeg så da på min kjære ektefelle og sa: «Kjære snille Arnold – vet du hva jeg ønsker meg i 50 års gave til deg? Han så på meg og sa: «Du så reportasjen du også ja» med et smil om munnen og fortsatte» jeg støtter deg og dette vil du klare, men jeg har aldri trodd at det var en slik gave du kom til å ønske deg til din 50 årsdag fra meg». Verdens snilleste mann J Dermed ble Monika og jeg påmeldt FemiRoma 2014. Når jeg kom hjem fra hytta laget jeg meg et mål om hva jeg skal gjøre fremover og dette arket henger på mitt soverom sammen med reportasjen som var i Adresseavisen. Dette minner meg hver dag om hva som skal til for at jeg skal klare målet om å løpe 42 km. Se vedlagt bilde J Mitt motto er: Dette skal jeg klare!
Det er langt dit og jeg trenger hjelp. Jeg er utrent og har aldri løpt så langt. Jeg startet treningen 24. juni og jeg er nå inne i min 4. uke med trening. Det går sakte, men sikkert fremover og i forrige uke jogget jeg for første gang  8,1 km. Tiden er jeg også fornøyd med - 57 min og 54 sekunder. Jeg løp på en skogsvei med en del bakker, noe som gir god trening ….kjente jeg…
Jeg fører treningsdagbok og der noteres det hvor langt jeg har gått/jogget, tid, om jeg når nye mål. Jeg trener mandag, tirsdag, torsdag og lørdag. Veldig morsomt å følge utviklingen J

FemiRoma er en fin inspirasjon for mange og det å ha et mål å jobbe mot er viktig. Det ser ut som dere har klart å fange interessen til damer i aldre aldrer og treningsgrunnlag. Veldig bra!
Det jeg trenger hjelp til er å få hodet til å skjønne at det å løpe ikke er verre enn rask gange.

Jeg tror fortsatt at det er mulig å løpe maraton i mars 2014, selv om jeg startet utrenet i juni i år. Jeg er innom facebooksiden til FemiRoma daglig og henter inspirasjon. Tusen takk.

DETTE SKAL JEG KLARE!


En positiv og glad treningshilsen fra

Wenke Jobotn

1 kommentar: